Forum dyskusyjne gry SpeedwayRulez

Wałki w grze

Abrajaga
Wpisy: 13
WAŁKI w grze
» Abrajaga » 25 marca 2017 17:26:02 CEST » 4

Dzień dobry

Kochani dla mnie sezon się zakończył i nie będę już jechała o wejście do extra ligi z drużyną z grupy „A” ponieważ nie będę grała w następnym sezonie.

Wracając do sytuacji sprzed kilu tygodni postanowiłam ją nie puszczać w niepamięć.

A mianowicie przed rundą play off dostałam niemoralną propozycję żeby innym graczom utrzeć nosa i pokrzyżować szyki.

Jako że to gra tylko i zabawa ale również wkładanie naszych realnych pieniędzy w tę grę jestem bardzo przeciwna żeby jeden gracz miał dwie drużyny a tym bardzie w tej samej lidze.

Tak to się miała wspomniana propozycja

https://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/48e1bf0b116e0c96

Jeżeli administracja gry nie będzie karała drużynę za takie coś to będzie coraz więcej kombinacji bo gracze będą czuć się bezkarni.

Myślę że kara powinna być bardzo surowa finansowa a jeżeli powtórzyło by się jeszcze raz to degradacja do najniższej ligi.

To tylko takie moje sugestie żeby więcej ludzie nie oszukiwali.

Jeżeli chcecie to nazywajcie mnie donosicielką ale pokazuję to i robię dla dobra przyszłości gry.

Bardzo dziękuję Small za stworzenie takiej gry i pozostałym za pomysły i doskonalenie z sezonu na sezon.

Na razie robię sobie przerwę myślę że w którymś sezonie jeszcze mnie zobaczycie.

Pozdrawiam Sandra

Post appreciated by: kwakie13 (Chrobry Gniezno), MotoRLublin, FritzThyssen, Drozdek
Kerto
Wpisy: 6
WAŁKI w grze
» Kerto » 21 października 2017 17:14:11 CEST » 0

Wiecie co takie skurwysyństwo i lekceważenie drugie gracza to przesada.

Od 12 biegu S Gniezno zabrał motocykle zawodnikom.

Od kilku sezonów jesteś wrzodem na dupie innych bo grać uczciwie nie umiesz. Zdegradował bym Cię do najniższej ligi i zostawił tylko z podstawowym stadionem 5000 osób i radź sobie od początku, ucz się dobrych manier w grze.

Jak wiedziałeś że przegrasz to po co zaczynałeś mecz?

Kurwa rzygać się chce na takich graczy i debili. Nie masz honoru ani jaj żeby przegrać to nie zaczynaj gry.

Dziękuję wszystkim za grę ale do póki naprawdę nie zmienią się zasady i nie zaczniecie karać cwaniaków to granie nie ma sensu.

Dziękuję SMALL za robotę jaką zrobiłeś i robisz ale Ja mam dosyć takiej gry.

Proszę o skasowanie mojego konta.

Kiedyś jak wiesz napisałem ci hasło może się przyda „Czy w zimie czy w lecie Speedway Rulez jest w necie”

Piotrek

Drozdek
Wpisy: 59
WAŁKI w grze
» Drozdek » 21 października 2017 20:21:52 CEST » 0

jesteśmy tylko ludźmi, i pewnych rzeczy nie zmienimy, chyba że będziemy dążyć do rządów autorytarnych i despotyzmu, co jak wiemy nigdy się dobrze nie skończyło. Reasumując, pół biedy gdy człowiek człowiekowi wilkiem, gorzej gdy zaraza się rozwinie, przeniesie... gdy wilk wilkowi człowiekiem.

Pomorze też może

Abrajaga
WAŁKI w grze
» Abrajaga » 21 października 2017 22:03:05 CEST » 0

Wybacz „drozdek” ale sprzedawanie innym graczom informacji na temat ile dać za transfer lub takie granie nie fer to nie mobilizuje do gry tylko właśnie żeby ją rzucić.

Można było zrobić zasadę ze jak 2 razy nie wystawisz składu to the end i tak samo można zrobić zasady że jak ktoś kombinuje to też aut na sam dół.

kwakie13 (Chrobry Gniezno)
Wpisy: 35
WAŁKI w grze
» kwakie13 (Chrobry Gniezno) » 21 października 2017 22:43:22 CEST » 0

Kerto napisał on 21 października 2017

Wiecie co takie skurwysyństwo i lekceważenie drugie gracza to przesada. Od 12 biegu S Gniezno zabrał motocykle zawodnikom.

Od kilku sezonów jesteś wrzodem na dupie innych bo grać uczciwie nie umiesz. Zdegradował bym Cię do najniższej ligi i zostawił tylko z podstawowym stadionem 5000 osób i radź sobie od początku, ucz się dobrych manier w grze. Jak wiedziałeś że przegrasz to po co zaczynałeś mecz? Kurwa rzygać się chce na takich graczy i debili. Nie masz honoru ani jaj żeby przegrać to nie zaczynaj gry.

Dziękuję wszystkim za grę ale do póki naprawdę nie zmienią się zasady i nie zaczniecie karać cwaniaków to granie nie ma sensu.

Dziękuję SMALL za robotę jaką zrobiłeś i robisz ale Ja mam dosyć takiej gry. Proszę o skasowanie mojego konta. Kiedyś jak wiesz napisałem ci hasło może się przyda „Czy w zimie czy w lecie Speedway Rulez jest w necie”

Piotrek

Na wstępie również chciałbym Ci podziękować za wspólną grę przez te kilka sezonów i powiedzieć "do zobaczenia" gdzieś indziej ;)

Co do sytuacji z dzisiejszego spotkania. Takie zachowanie niestety zdarza się w naszej grze, ale zazwyczaj ma to miejsce kiedy drużyna wygrywa bardzo wysoko i manager nie chce płacić tyle punktówki. Zdjęcie motocykli przez przegrywającego to zjawisko, z którym spotkałem się po raz pierwszy. Ciężko mi jednak posunąć się do tezy, że za zdjęcie motocykli powinna być jakaś kara. Odnosząc to do rzeczywistości - "góra" wydaje polecenie "nie jedziemy!" i zawodnicy nie jadą. Przykład: słynna toruńska ucieczka lub derby Ziemi Lubuskiej po śmierci Richardssona (oba mecze są niechlubnymi momentami speedwaya, ale zdarzyły się).

Jest to jakiś element taktyki managera. Takie coś powoduje spadek morale u zawodników, a porażka jest jeszcze wyższa przez co będzie jeszcze mniej kibiców na kolejnym meczu domowym. W zamian za to płaci parę groszy mniej za punkty. Według mnie - żadna kara nie powinna być wprowadzana. Ewentualnie podkręcenie skutków takiego zachowania (spadek morale, mniej kibiców).

WAŁKI w grze
» kwakie13 (Chrobry Gniezno) » 21 października 2017 22:47:53 CEST » 0

Abrajaga napisał on 21 października 2017

"(...) sprzedawanie innym graczom informacji na temat ile dać za transfer lub takie granie nie fer (...)"

Co masz Abrajago dokładnie na myśli we fragmencie powyżej?

"(...) Można było zrobić zasadę ze jak 2 razy nie wystawisz składu to the end (...)" 

Taka zasada istnieje. Dwa walkowery z rzędu = przekształcenie w bota, a w obecnej rzeczywistości wylot z ligi do Pucharu Ligi. 

"(...) można zrobić zasady że jak ktoś kombinuje to też aut na sam dół."

Jak chcesz zdefiniować kombinowanie?

Drozdek
WAŁKI w grze
» Drozdek » 21 października 2017 23:40:54 CEST » 2

kwakie13 napisał on 21 października 2017

"(...) sprzedawanie innym graczom informacji na temat ile dać za transfer lub takie granie nie fer (...)"

Co masz Abrajago dokładnie na myśli we fragmencie powyżej?

"(...) Można było zrobić zasadę ze jak 2 razy nie wystawisz składu to the end (...)" 

Taka zasada istnieje. Dwa walkowery z rzędu = przekształcenie w bota, a w obecnej rzeczywistości wylot z ligi do Pucharu Ligi. 

"(...) można zrobić zasady że jak ktoś kombinuje to też aut na sam dół."

Jak chcesz zdefiniować kombinowanie?

Podłączam się do pytania kwakiego nr 1 aczkolwiek ile dać za transfer?... hmmm, to inaczej zapytam (retorycznie) ile dać za sprzedaż/kupno (Piotrze, nie znam Sandro twojej "dziedziny"/specjalności) aparatu X z obiektywem Y żeby było "dobrze"? ewentualnie za ile mi go wystawisz abyś był zadowolony ale wiesz jesteśmy starzy kumple 15 lat...

Na innych płaszczyznach jak powyższy przykład można mnożyć analogie z życia i przyrównać do przytoczonego zarzutu not-fair-play.

Co do pytania nr 3 - odpowiedź przykład na temat kombinowania podejrzewam, że raczej będzie subiektywny(a) i nie będzie to związane z bezpośrednim łamaniem regulaminu czyli wspomniane postępowanie typu zdejmowanie motorów zawodnikom, co miało by skutkować spadkiem na sam dół. Wówczas wracamy do mojego poprzedniego wpisu, rządy wg uznania.

PS Piotrze - zajebiste! zdjęcia robisz (zdecydowana większość publikowanych)

Pomorze też może

Post appreciated by: kwakie13 (Chrobry Gniezno), Kerto
Abrajaga
WAŁKI w grze
» Abrajaga » 22 października 2017 10:18:55 CEST » 0

Nie będę publikowała tego oficjalnie na tym forum co miałam na myśli bo to nie mnie dotyczyło.

Żeby nie robić dalej tutaj zamieszania i spekulacji gdyż każdy widzi grę inaczej i w nią gra wyślę wam link gdzie zobaczycie o co mi chodziło.

Teraz odpowiem na drugie pytanie co do kombinowania: Właśnie takie zachowanie jak nie przydzielanie motocykli, odpuszczanie po 5:1 meczy czy składanie propozycji że ja przegram wysoko dzisiaj bo za tydzień jadę z Tobą i mnie się to lepiej opłaci( przypominam zachowanie chyba z przed 2 sezonów jak właśnie ten sam gracz złożył mi propozycję o czym też informowałam) jest kombinowaniem.

Za takie zachowanie powinny być kary (finansowe, spadek znaczny morale a jak się powtarza na z degradacją do niższej ligi włącznie)

Teraz odpowiem Leloch78 na to co napisał na czacie: Tak jeżeli drużyna żużlowa w trakcie sezonu bankrutuje to inni dostają walkowery (tak najczęściej było) i automatycznie leci niżej w lidze.

Też w prawdziwej lidze takie zachowanie nie było by pochwalane a jakieś konsekwencje i szum medialny spotkał by tę drużynę. Jeżeli klub zbankrutował to po co ma jechać za jaką kasę jak nie ma jej i płacić by musiał zawodnikom? Wiadomo leci niżej.

Czy tak dużo miał by zapłacić klub jak by normalnie fer dojechał mecz? Nawet przegrywając wszystko po 5:1 to raptem za 4 punkty a tak widzicie co z tego wyszło. Dla mnie też jest to lekceważenie przeciwnika bo o cięciu swoich kosztów za 4 punkty które by zapłacił to dziecinada i ktoś nie myśli.

Piotr napisał żeby administracja skasowała jego konto tak więc nie zamierza wracać i nie zagra na nosie.

Drozdek
WAŁKI w grze
» Drozdek » 22 października 2017 11:12:07 CEST » 1

ehhh. Aby gra funkcjonowała z określoną mechaniką, pewnych rzeczy z rzeczywistości nie można, a innych nie powinno się implementować. poza tym rzeczywistość to jeden wielki gnój i nie ma co patrzeć na nią. Jak napisałem na forum, degradujac z urzędu lubelaków trzeba zrobić tak samo wszędzie w niższej lidze. Bądźmy konsekwetni i niech zasady obejmują wszystkich równe.

Pomorze też może

Post appreciated by: Abrajaga
WAŁKI w grze
» kwakie13 (Chrobry Gniezno) » 22 października 2017 16:23:50 CEST » 0

Abrajaga napisał on 22 października 2017

Teraz odpowiem na drugie pytanie co do kombinowania: Właśnie takie zachowanie jak nie przydzielanie motocykli, odpuszczanie po 5:1 meczy czy składanie propozycji że ja przegram wysoko dzisiaj bo za tydzień jadę z Tobą i mnie się to lepiej opłaci( przypominam zachowanie chyba z przed 2 sezonów jak właśnie ten sam gracz złożył mi propozycję o czym też informowałam) jest kombinowaniem. Za takie zachowanie powinny być kary (finansowe, spadek znaczny morale a jak się powtarza na z degradacją do niższej ligi włącznie)

Co do odpuszczania spotkań się nie zgadzam. Podciągam to wciąż pod taktykę finansową, jednak składanie propozycji jak najbardziej można by karać. Tylko teraz pytanie. Jakie propozycje byłyby karalne?

Drozdek
WAŁKI w grze
» Drozdek » 22 października 2017 21:37:50 CEST » 0

kwakie13 napisał on 22 października 2017

Abrajaga napisał on 22 października 2017

Teraz odpowiem na drugie pytanie co do kombinowania: Właśnie takie zachowanie jak nie przydzielanie motocykli, odpuszczanie po 5:1 meczy czy składanie propozycji że ja przegram wysoko dzisiaj bo za tydzień jadę z Tobą i mnie się to lepiej opłaci( przypominam zachowanie chyba z przed 2 sezonów jak właśnie ten sam gracz złożył mi propozycję o czym też informowałam) jest kombinowaniem. Za takie zachowanie powinny być kary (finansowe, spadek znaczny morale a jak się powtarza na z degradacją do niższej ligi włącznie)

Co do odpuszczania spotkań się nie zgadzam. Podciągam to wciąż pod taktykę finansową, jednak składanie propozycji jak najbardziej można by karać. Tylko teraz pytanie. Jakie propozycje byłyby karalne?

Składanie propozycji... czyli również wszelką formę oferowania, reklamowania na chacie na forum itd itp.również, gdyż granica jest cieniutka. Nie wychwycisz tego w 100% nie każdemu zależy by zgłaszać takie propozycje, nie ogarniesz tego. Mało czasu własnego na inne potrzeby gry oddajesz? Masz czas jeszcze na to? Masz narzędzia ku temu poza zgłaszaniem? To jest kapitalizm i natura ludzka, to je amelinium tego Panie nie pomalujesz, lakiernia proszkowa potrzebna.

Tu się z nie zgadzam bo to nie ma sensu.

Za to, aby uniknąć podobnych rzeczy, jak już kiedyś proponowałem a w ankiecie zostało odrzucone, należałoby wprowadzić system licytowania (z małymi udoskonaleniami) jak przy ubieganiu się o turnieje indywidualne. Nie byłoby podjazdów sondowania co do grosza i zwycięzca dość często nie stałby o złotówkę ponad drugim. Skończyłoby się. Jeśli temat wróci to jak najbardziej dokładnie te udoskonalenia wspomniane rozpisze co i jak. Jednak to small musi temat podjąć. Szkoda czasu na elaborat w próżnię.

Pomorze też może